Select your Top Menu from wp menus

Peste 100 de mii de ucraineni au cerut la Kiev semnarea acordurilor cu UE VIDEO

Peste o sută de mii de ucraineni s-au adunat ieri la Kiev pentru a protesta a parta zi consecutiv, contra refuzului autorităţilor de a semna Acordurile de Asociere şi Liber Schimb cu UE.
Aceştia au încercat spre seară de câteva ori să ia cu asalt clădirea guvernului, între manifestanţi şi forţele de ordine izbucnind altercaţii, în timpul cărora s-a folosit gaz lacrimogen.
Boxerul şi deputatul Vladimir Kliciko a acuzat ieri puterea că i-a creat impedimente artificiale în intenţia de a ajunge în ţară. Avionului charter în care se afla acesta nu i-a fost premisă aterizarea la nici un aeroport din preajma Kievului sub pretextul condiţiilor meteo dificile, deşi alte avioane aterizau acolo. În consecinţă unul din liderii opoziţiei a fost nevoit să aterizeze la Krivoi Rog şi să ajungă a Kiev cu maşina, care la fel a fost oprită pentru mai multe verificări de poliţie.
În această noapte detaşamentul special „Berkut” a intervenit în forţă contra câtorva sute de manifestanţi rămaşi în piaţa Maidan, evacuându-i de acolo. Peste o mie de manifestanţi au rămas însă în piaţa Europa.
Între timp mai multe oraşe vin vestul Ucrainei au anunţat susţinerea manifestaţiilor pro-Europa. Studenţii din Lvov şi Ternopol au declarat că încep astăzi o grevă şi pleacă în susţinerea protestatarilor din Kiev. Manifestaţii similare celor din Kiev au avut loc în mai multe oraşe ale Ucrainei.
Ieri premierul ucrainean Nikola Azarov într-un interviu pentru Pervyi Kanal din Rusia, a declarat că Ucraina va primi gaz mai ieftin din partea Rusiei şi că guvernul va acţiona ferm pentru a menţine protestele în albia legalităţii.

sursa: national.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/peste-100-de-mii-de-ucraineni-au-cerut-la-kiev-semnarea-cordurilor-cu-ue-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19