Select your Top Menu from wp menus

Peste 100 000 de orheieni sunt așteptați la urnele de vot

Duminică, 20 octombrie în raionul Orhei la urnele de vot sunt așteptați 100050 de alegători. Potrivit datelor CEC un sfert din alegători locuiește în municipiul Orhei. Cifra alegătorilor din municipiu este de 26275 persoane. La aceste alegeri votanții vor primi câte trei buletine de vot: pentru alegerea primarului, pentru alegerea consiliului local și pentru alegerea consiliului raional.
Numărul buletinelor de vot îl depășește pe cel al alegătorilor pe motiv că la secția de votare de la Spitalul Raional Orhei sunt rezervate cu câte 166 de buletine de vot mai mult , destinate persoanelor care se află internate acolo.La secția de votare de la Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” numărul buletinelor este mai mare cu 100, acestea fiind destinate studenților care urmează a fi luați la evidenă. Iar încă  500 de buletine suplimentare sunt destinate deținuților de la Penitenciarul Brănești.
Din cifra totală de 302 448 de buletine de vot ( pentru primar,consiliul local și Consiliu Raional), 18297 sunt tipărite în limba rusă. La oraș din cele  79 623 de buletine, în limba rusă sunt 10 047 de exemplare. Restul de 7 050 de buletine în limba rusă sunt destinate secțiilor de votare din Bulăiești, Ivancea și Brănești.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/peste-100-000-de-orheieni-sunt-asteptati-la-urnele-de-vot/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19