Select your Top Menu from wp menus

Personalul din serviciile de probaţiune va fi majorat pentru a asigura monitorizarea electronică a agresorilor familiali

Guvernul a aprobat miercuri suplinirea, cu 20 de unități, a efectivului de personal al Inspectoratului Național de Probațiune. Astfel, va fi asigurată monitorizarea electronică a tuturor agresorilor familiali, ceea ce va oferi mai multă protecție și siguranță victimelor violenței în familie.

„Majorarea numărului de angajați vine ca urmare a creșterii anuale a numărului ordonanțelor de protecție, emise de către instanțele de judecată, dar și a impunerii obligativității monitorizării electronice a agresorilor familiali cu scopul de a reduce cazurile de violență în familie, a preveni comiterea actelor de violență, a corecta și reeduca agresorii familiali”, a spus ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul ședinței de Guvern.

Monitorizarea electronică a agresorilor familiali în privința cărora au fost aplicate anumite măsuri de protecție, atât în procedură penală, cât și în procedură civilă presupune asigurarea executării efective a tuturor ordonanțelor de protecție în regim de supraveghere 24/24 ore. Această acțiune va reduce considerabil recidiva actelor de violență în familie.