Persoanele neangajate, care se află în ţară cumulativ mai mult de 183 de zile pe an, vor fi în continuare obligate să plătească primele de asigurare pentru asistenţă medicală. Curtea Constituţională a respins astăzi, 19 iunie, sesizarea unui grup de deputaţi socialişti care a vizat acest aspect de lege, transmite IPN.
Până la prezentarea deciziei, ministrul sănătăţii, Mircea Buga, a declarat că dacă obligaţa asigurărilor medicale ar fi exclusă pentru această categorie, în Fondul de asigurări în medicină nu s-ar vor acumula în jur de 80 de milioane de lei, ceea ce reprezintă 50% din bugetul pentru medicamentele compensate.
Autorii sesizării, deputaţii Alla Dolinţă, Igor Dodon, Vasile Bolea şi Grigore Novac, nu s-au prezentat la şedinţa Curţii Constituţionale.
Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii Republicii Moldova care stau mai mult de 183 de zile cumulativ pe parcursul unui an peste hotare trebuie să-şi procure poliţă de asigurare medicală.
Numărul alegătorilor din raionul Orhei în continuare îl depășește pe cel al populației cu reședința…
O consilieră aleasă pe lisa PAS în consiliul comuncal Ciocîlteni, a renunțat la mandatul său.Comisia…
Transportatorii auto anunță că nu renunță la protestele din centrul Chișinăului, programate pentru data de…
Pe zi ce trece incendiile de vegetație și gunoiște se înmulțesc, astfel pompierii din Orhei,…
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele…
Judecătoria Orhei a publicat zilele trecute o încheiere pe marginea cererii prin care Mitropolia Moldovei…