Select your Top Menu from wp menus

Persoanele care vor să iasă din țară pot vizualiza în timp real traficul la punctele de trecere a frontierei

Persoanele care vor să iasă din țară își pot planifica ruta optimă accesând rubrica Traficul on-line de pe pagina web a Serviciului Vamal, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, accesând https://customs.gov.md/ro/traffic, cetățenii pot vedea în timp real situația în posturile vamale de frontieră: Leușeni, Tudora, Giurgiulești, Sculeni, Otaci și Palanca.

Astfel, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, deoarece au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.

Conform Poliției de Frontieră, în ultimele 12 ore, au fost înregistrate 10 783 de traversări persoane, dintre care un număr mai mare – 5 752 pe sensul de ieșire din țară. Cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 6 523, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 4 260.

Cea mai activă frontieră a fost cu România – 9 454 de traversări, iar 1 329 de treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost Leușeni, Sculeni, Costești și Giurgiulești-Galați.