De când temperaturile au început să creacă, iar gospodarii au început să facă ordine în curţi şi pe terenurile agricole, incendiile de vegetaţie îi ţin pe jar pe pompierii din Orhei. Pericolul e și mai mare din cauza vântului care, în această perioadă a anului, bate cu putere şi poate împrăştia scânteile la distanţe mari, menționează căpitanul DSE Orhei, Afanasie Stici.
În ultimele două săptămâni, s-a înregistrat o medie de 5 aprinderi ale ierbii şi altei vegetaţii din cauza cărora au fost alertaţi pompierii. Marţi, 12 martie, în lipsa supravegherii cuvenite a focului dechis, au izbucnit incendii în două gospodării din satele Furceni şi Peresecina. În aceste cazuri, focul a ajuns până la şoproane şi alte acareturi din curţi, dar intervenţia rapidă a întretăiat calea flăcărilor şi pagubele au fost minore.
Însă, atrage atenţia Afanasie Stici, statistica ultimilor ani arată că o bună parte din incendiile de vegetaţie se termină cu urmări nefaste. De aceea, este vital ca regulile de securitate antiincendiara să fie respectate cu stricteţe, ceea ce va permite să fie evitate pagubele materiale sau chiar pierderile de vieţi omeneşti.
În cadrul ședinței Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective (CNCNC) din 15 mai 2025,…
În perioada 12-19 mai 2025, pompierii și salvatorii din cadrul DSE mun. Orhei și subdiviziunile…
Comisia Electorală Centrală a publicat rezultatele preliminare ale alegerilor pentru funcția de primar în comuna…
În perioada 05-12 mai 2025, pompierii și salvatorii din cadrul DSE mun. Orhei și subdiviziunile…
Două manifestații separate au avut loc practic concomitant la Orhei, de cele două zile marcate…