Select your Top Menu from wp menus

Percheziţii la un ORHEIAN care a participat la mitingul de PROTEST din 24 aprilie

Chiril Moțpan, unul din liderii Platformei Civice Demnitate și Adevăr a publicat pe o rețea de socializare că în această dimineață au avut loc percheziții la domiciliul lui Alexandru Panuţă din Mana, care a participat la mitingul de protest din 24 aprilie curent. Potrivit lui Moţpan, Panuţă este veteran al războiului de pe Nistru.

Şefa serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliție, Tamara Procopii a declarat că perchezițiile au avut loc la domiciliile a patru persoane, trei din Chișinău și una din Orhei.  Potrivit acesteia, persoanele au vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, iar două dintre acestea ar avea  antecedente penale,  fiind cercetate pentru maltratare și jaf. La moment,  persoanele sunt audiate de poliție, scrie Unimedia.

Agentia IPN scrie că oamenii legii urmează să stabilească dacă bănuiţii vor fi cercetaţi în stare liberate sau vor fi reţinuţi. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă până la opt ani de închisoare.

Pe 24 aprilie Platforma DA a organizat în Piaţa Marii Adunării Naţionale un protest antiguvernamental. Manifestanţii au înconjurat clădirea Guvernului, iar apoi au protestat pe strada Bulgară, unde se presupune că locuieşte prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Ulterior, protestatarii s-au deplasat în faţa clădirii Global Business Center care se presupune că aparţine democratului.

 În cadrul protestului au avut loc altercaţii dintre protestatari şi poliţişti. Primii au aruncat cu ouă şi pietre, iar oamenii legii ar fi folosit gaze lacrimogene.

Ca urmare a protestelor a fost reţinut un tânăr, suspectat de participare activă la dezordini în masă şi rănirea unui poliţist. Pe numele său a fost emis un mandat de arest pentru 20 de zile. Totodată, IGP anunţa că după acţiunile de protest au avut de suferit peste 40 de poliţişti.

 

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/perchezitii-la-un-orheian-care-a-participat-la-mitingul-de-protest-din-24-aprilie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19