Select your Top Menu from wp menus

Percheziții la Primăria capitalei. O șefă de direcție a fost reținută

La Primăria capitalei au avut loc percheziții, iar șefa Direcției patrimoniu municipal din cadrul Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale a fost reținută. De asemenea, au fost reținuți doi reprezentanți ai unei agenții imobiliare, dar și un angajat al Agenției Servicii Publice. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins bani de la persoane fizice și juridice pentru soluționarea diferitor probleme ce țin de competența Primăriei sau a serviciilor cadastrale, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție se menționează că șefa de direcție e bănuită că ar fi pretins sistematic diferite sume de bani de la persoane fizice și juridice pentru a urgenta eliberarea unor acte cu privire la prelungirea relațiilor contractuale de locațiune privind exploatarea încăperilor nelocative din Chișinău.

În aceleași dosare, sunt bănuiți și factori de decizie ai „Agenției din Chișinău Capitalimobil” – întreprindere desemnată de către Consiliul municipal Chișinău drept responsabilă de organizarea licitațiilor publice pentru obținerea dreptului de arendă asupra terenurilor și spațiilor nelocative din municipiu. Folosindu-se de situația și statutul pe care-l dețineau, reprezentanții Agenției pretindeau și primeau bani pentru a influența persoane publice din cadrul Primăriei Chișinău și Serviciului Cadastral Teritorial să adopte acte de recepție finală a obiectivelor și să aprobe actele pentru vânzarea, fără expunere la licitație, a bunurilor imobile, se menționează în comunicatul CNA.

Persoanele reținute au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore și sunt cercetate pentru abuz în serviciu, corupere activă, pasivă și trafic de influență.

Referitor la perchezițiile desfășurate, Primăria municipiului Chișinău a venit cu următorul comentariu: „Primarul general a atenționat mereu că funcționarii să își facă munca onest și corect, iar cei ce se fac vinovați să răspundă. Organele de drept să acționeze conform legii”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/perchezitii-la-primaria-capitalei-o-sefa-de-directie-a-fost-retinuta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19