Select your Top Menu from wp menus

Penultimul martor al lui Șor – o persoană cu dosar penal pentru spălare de bani

Penultimul  martor al  apărării din dosarul lui Ilan Sor,  audiat în şedinţa de judecată de vineri, 16 iunie, a fost Stela Pahomi,  – în trecut membră a Consiliului de administraţie al MAIB. Aceasta, ca și Sor,  este acuzată într-un dosar de spălare de bani, dar este cercetată în stare de libertate.

Potrivit presei prezente la Judecătoria Buiucani, Pahomi nu a dorit să răspundă la întrebările jurnaliştilor, iar procurorul Băieşu a spus că nu dispune de timp. Și  avocaţii lui Sor au refuzat să precizeze ce anume a declarat  Pahomi în  instanţă, dar au spus că ea a confirmat poziţia apărării, fiind vorba despre „operațiuni financiare în legătură cu Șor”.  Totodată avocații nu văd nicio problemă în faptul că însăşi martora are calitatea de învinuita într-un  dosar penal.

Precedenții  martori  ai apărărării au fost 4 angajați de lla Banca de Economii, care până în 2014 a fost administrată de  Șor.   Ultimul martor din partea  lui Șor ar urma să fie audiat luni, 19 iunie.

De notat că nici  Stela Pahomi, nici martorul încă necunoscut nu s-au prezentat  în instanță joi, 15 iunie,  iar din acest motiv ședința  a fost amânată. Totuşi,  procurorii declară că speră că instanţa va reuşi să pronunțe sentința  în  zilele numărate care au rămas până la 22 iunie. În această zi se va împlini   un an de când pe numele lui Sor  a fost emis un mandat de arest, iar norma constituțională stipulează că o persoană nu poate fi plasată în arest preventiv peste acest termen.

Actualul primar de Orhei este învinuit de escrocherie şi spălare de bani. Procurorii îl acuză pe Şor de faptul că timp de trei săptămâni, între 4 şi 25 noiembrie 2014, ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste 5 miliarde de lei de la BEM, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore. Suma a fost confirmată şi de memorandumul KROLL, prezentat la solicitarea organului de urmărire penală. Șor se declară nevinovat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/penultimul-martor-al-lui-sor-o-persoana-cu-dosar-penal-pentru-spalare-de-bani/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19