Select your Top Menu from wp menus

Pentru tigari si alcool – actele la control, ca dovada a varstei majoratului

Vînzătorii de alcool şi ţigări vor fi obligaţi să verifice actele de identitate ale cumpărătorilor pentru a se asigura că aceştia nu sînt minori. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat joi  de către Legislativ, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, unităţile comerciale în care se vînd ţigări şi alcool sînt obligate să afişeze la loc vizibil informaţia privind interzicerea vînzării produselor din tutun persoanelor sub 18 ani şi informaţia privind cuantumul amenzii aplicate. De asemenea, a fost restricţionat fumatul în încăperile şi în mijloacele de transport private în care se află minori.

Proiectul aprobat joi prevede majorarea cu 20 de unităţi convenţionale a amenzii pentru comercializarea către minori a produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice. Amenda va constitui 1600-2400 de lei pentru persoane fizice şi 4000-7000 de lei pentru persoanele juridice, notează MOLDPRES.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pentru-tigari-si-alcool-actele-la-control-ca-dovada-a-varstei-majoratului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19