Select your Top Menu from wp menus

Pentru demiterea lui Vlad Plahotniuc au votat doar deputaţii comunişti

Vlad Plahontiuc îşi va păstra funcţia de prim-vicepreşedintelui Parlamentului. Deputaţii nu au susţinut proiectul Partidului Comuniştilor (PCRM) privind suspendarea din funcţie a prim-vicepreşedintelui Parlamentului. Pentru demiterea lui Vlad Plahotniuc au votat doar deputaţii comunişti, informeaza trm.md
 Proiectul PCRM a fost supus dezbaterilor în cadrul ședinței Legislativului din 15 noiembrie. Astăzi deputaţii comunişti au solicitat, în mod repetat, suspendarea din funcţie a prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc și includerea proiectului respectiv pe ordinea de zi. PCRM a propus, totodată, ca Vlad Plahotniuc să fie demis prin vot secret. Propunerea nu a fost susținută de fracțiunile din AIE, grupul de deputați condus de Igor Dodon a pledat pentru.
Comunistul Grigore Petrenco a spus că Vlad Plahotniuc se foloșește de funcția pe care o deține și se eschivează de la răspunderea penală. Comuniștii susțin că prim-vicepreşedintelui Parlamentului este dat în căutare de către Biroul Interpol din Londra și este vizat în mai multe scheme de delapidare a resurselor financiare peste hotarele țării. Totodată, deputatul comunist Alexandr Petcov afirmă că înainte de a fi suspus votului proiectul respectiv, în Parlament trebuiau să fie audiați șeful Biroului Interpol din Moldova, dar și ministrul de Interne.
“Vicepreședinții Parlamentului sunt numiți în funcție la propunerea președintelui Parlamentului. Autorii proiectului nu au adus suficiente probe pentru ca proiectul de lege să fie susținut”, a spus președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Victor Popa.
„Nu eu sunt adevărata țintă a comuniștilor. Comuniștii își doresc să arunce țara în alegeri parlamentare din nou. Și să provoace o nouă criză politică. Comuniștii au înțeles că au pierdut teren. Comuniștii nu îmi pot ierta că am jucat un rol important în dezvoltarea acestei țări. Azi reconfirm public – am sprijint public venirea la putere a partidelor democratice și nu îmi pare rău. Comuniștii au doar un singur scop, distrugerea alianței de guvernare, acest lucru este singura șansă de scăpare de la scufundarea PCRM”, a declarat Vlad Plahotniuc.
Fracțiunea PCRM a solicitat de mai multe ori suspendarea din funcție a prim-vicepreşedintelui Parlamentului. Până în prezent, deputații nu au susținut inițiativele PCRM  privind demisia lui Vlad Plahotniuc din funcție.
sursa: trm.md

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pentru-demiterea-lui-vlad-plahotniuc-au-votat-doar-deputatii-comunisti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19