Select your Top Menu from wp menus

Pentru binele orheienilor? Listele candidaţilor la funcţia de consilier municipal – doar pe uşa Primăriei Orhei// FOTO

În timp ce listele candidaților la funcția de consilier raional Orhei, sunt accesibile pe pagina web a CEC, listele candidaţilor la funcţia de consilier municipalîn prezent pot fi văzute doar dacă mergi la Primăria Orhei. Acolo, după sticla uşii de la intrare, responsabilii de la Consiliul electoral de circumscripţie electorală municipală ( CECE) nr.25/1 Orhei afișează actele pe care le emit. Marţi, 17 septembrie, de după sticla refractară, se puteau desluşi listele ale trei concurenţi electorali, înregistraţi pentru alegerile din 20 octombrie, prezentate ca anexe la hotărârile CECE Orhei, aprobate încă în săptămâna precedentă.

Secretara CECE municipală, Anastasia Ţurcan, care a fost întrebată dacă informarea publicului s-ar putea face prin intermediul paginii web a Primăriei Orhei, a admis o astfel de posibilitate. În acelaşi timp, funcţionara a declarat că listele candidaţilor se transmit organului electoral superior, de nivel raional – CECER nr.25 Orhei, fără a exista obligația publicării pe pagina web a CEC a mai multor date decât denumirea formaţiunii şi numărul candidaţilor. Ţurcan a mai spus că în după amiaza zilei de marţi, 17 septembrie, va avea loc o şedinţă a CECE municipal, după care hotărârile vor fi afişate la intrarea în Primărie.

Amintim că în componenţa CECE Orhei intră 7 membri – doi reprezentanţi ai APL şi câte un reprezentant al partidelor parlamentare. Anastasia Ţurcan este contabilă şefă la Primăria Orhei şi a fost degrevată din funcţie pe durata perioadei electorale. Preşedinte al CECE este reprezenantul Partidului “Șor”, Vadim Banaru. În dimineața zilei de marţi, 17 septembrie, acesta nu se afla la Consiliul electoral, iar Ţurcan a spus că președintele se prezintă la CECE pe măsura necesităţii. Secretara a mai ţinut să precizeze că preşedintele, conform şarcinilor repartizate între membrii CECE, nu se ocupă de primirea documentelor de la pretendenţii la funcţiile de primar şi consilier municipal Orhei.

Vezi si CECE municipal Orhei are şapte membri. Cinci de la partide politice, iar doi de la APL. Cum au ajuns ultimii în CECE şi cine este preşedinte

Usa Primariei Orhei – panou informational in electorala
Panoul informativ din fata Primariei – liber de orice informatie