Select your Top Menu from wp menus

Pensiile nu vor fi indexate în anul 2023 cu 30% conform legii. Precizările ministrului Muncii și Protecției Sociale

Statul nu are suficienți bani pentru a acoperi inflația, în condițiile în care nu există creștere economică, astfel că pensiile ar putea fi indexate doar cu 14% în anul viitor, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul unei emisiuni de la RLIVE. Potrivit oficialului, în prezent prioritatea autorităților este majorarea salariilor bugetarilor în 2023.

„Indexăm anual pensiile pentru ca să putem menține o putere de cumpărare pentru pensionari. Dacă ar fi să creștem la 30 la sută cum spune legea, atunci ar trebui să găsim acești bani din altă parte și creștem deficitul la bugetul asigurărilor sociale de stat, bani care sunt necesar pentru pensionari, dar care sunt necesar și pentru salariați și pentru investiții. Prioritatea numărul unu acum sunt creșterile salariale, care ar trebui să fie chiar de la începutul anului viitor, pentru că în ultimul an, în special în sectorul bugetar, salariile au crescut foarte puțin. Dacă pensiile au fost favorizate, mai ales pensiile mici, atunci salariile chiar au rămas cu mult în urma inflației”.

Amintim în aprilie 2022, coeficientul de indexare a pensiilor a fost de circa 14%, fiind calculat în baza ratei inflației de la sfârșitul anului 2021.

sursa: radiomoldova.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pensiile-nu-vor-fi-indexate-in-anul-2023-cu-30-conform-legii-precizarile-ministrului-muncii-si-protectiei-sociale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19