Select your Top Menu from wp menus

Pedeapsa lui Silvio Berlusconi a fost redusa la un an, Il Cavaliere beneficiaza de amnistierea a trei ani de inchisoare

Condamnarea fostul sef de guvern italian Silvio Berlusconi la patru ani de inchisoare cu executare pentru frauda fiscala a fost redusa la un an, deoarece Il Cavaliere beneficiaza de o amnistie pentru trei ani, a anuntat tribunalul din Milano, cel care pronuntase sentinta initiala, scrie AFP.

Berlusconi a obtinut aceasta reducere a pedepsei in virtutea unei legi a aministierii care dateaza din 2006 si care a fost promulgata de guvernarea de stanga din acea vreme pentru a reduce suprapopularea puscariilor.

Initial, tribunalul anuntase ca fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat vineri in prima instanta la patru ani de inchisoare cu executare pentru frauda fiscala in dosarul Mediaset, fiindu-i interzisa exercitarea unui mandat public timp de cinci ani.

Tribunalul din Milani l-a declarat vinovat pe Silvio Berlusconi pentru majorarea artificiala a preturilor drepturilor de difuzare a filmelor, cumparate de societati paravan care ii apartineau, in cadrul revanzarii lor catre imperiul sau audiovizual Mediaset.

Grupul si-ar fi redus astfel profiturile in Italia pentru a plati mai putine impozite.

In acest proces, unde alte zece persoane sunt acuzata alaturi de Silvio Berlusconi, tribunalul i-a condamnat pe acuzati sa plateasca 10 milioane de euro catre fiscul italian.

Il Cavaliere a fost condamnat pana in prezent de trei ori in prima instanta, in 1997 si 1998 la un total de 6 ani si 5 luni de inchisoare cu executare pentru coruptie, fals in bilant si finantare ilicita a unui partid politic. El a fost insa achitat ulterior sau a beneficiat de prescriptii pentru aceste delicte.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pedeapsa-lui-silvio-berlusconi-a-fost-redusa-la-un-an-il-cavaliere-beneficiaza-de-amnistierea-a-trei-ani-de-inchisoare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19