Select your Top Menu from wp menus

Pedeapsă cu închisoarea dacă meteorologii greşesc prognoza

Un proiecte de lege din Africa de Sud propune ca meteorologii care lucrează pe cont propriu şi dau prognoze greşite să fie pedepsiţi cu închisoarea până la 10 ani şi amendă până la 800.000 de lire sterline.

Autorităţile sud-africane au luat această decizie pentru a preveni panica şi pierderile economice cauzate de predicţiile false de inundaţii sau secetă. Ei au declarat că meteorologii individuali pot face publice prognozele lor doar după ce vor obţine o aprobare oficială scrisă de la Serviciul Naţional de Meteorologie.

Partidul de opoziţie, Alianţa Democratică, spune însă că această lege „draconică” va duce la un monopol al statului, care nu este neapărat în folosul populaţiei.

„Dacă se apropie o tornadă, meteorologii nu o vor putea face publică imediat – la televizor, radio sau pe internet – fără acea persmisiune scrisă”, a spus purtătorul de cuvânt Gareth Morgan, potrivit Daily Mail.

Sursa: Adevărul


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pedeapsa-cu-inchisoarea-daca-meteorologii-gresesc-prognoza/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19