Select your Top Menu from wp menus

Pe 15 iunie REFERENDUM de REVOCARE a primarului la Orhei

Comisia Electorală Centrală a stabilit astăzi data la care se va desfăşura referendumul local privind revocarea primarului comunei Selişte, raionul Orhei. CEC a decis ca referendumul să aibă loc pe data de 15 iunie, in timp ce pe ordinea de zi a  a sedintei de azi figura data de 8 iunie ca zi preconizata pentru  desfasurarea plebiscitului.
Tot astăzi a fost constituită circumscripţia electorală comunală Selişte şi aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local.Potrivit unui comunicat al CEC , autorităţile locale din Seliște, Orhei şi partidele reprezentate în Parlament vor înainta candidaturile lor în componenţa Consiliului electoral al circumscripţiei electorale comunale Seliște, iar primăria din localitate va asigura întocmirea listelor electorale de bază pentru desfăşurarea plebiscitului.

Amintim că Judecătoria Orhei a admis la sfârşitul anului trecut cererea de chemare în judecată a unei locuitoare din Selişte. In cerere era expusa intentia constituirii unui grup de iniţiativă care să colecteze semnăturile pentru desfăşurarea referendumului de revocare a primarului de Seliste, Vasile Scripnic, care a candidat la functie din partea PL.
Acţiunea în judecată a fost înaintată de fostul secretar al Consiliului comunal Selişte, Svetlana Budjeti care fiind reprezentant al PCRM a si condus localitatea din anul 2008 până în mai 2010, dupa ce primarul de atunci a decedat din cauza unor probleme de sănătate.
Ulterior şi Curtea de Apel Chişinău a menţinut în vigoare hotărârea Judecătoriei Orhei.

Potrivit Codului Electoral decizia privind revocarea primarului se consideră adoptată prin referendum local dacă pentru ea a votat un număr egal sau mai mare de alegători decît au votat în cazul alegerii primarului, dar nu mai puţin de jumătate din numărul alegătorilor care au participat la referendum. Totodată referendumul local se consideră nevalabil dacă la el au participat mai puţin de 1/3 din numărul cetăţenilor înscrişi în listele electorale

În componenţa comunei Seliste intră satele Selişte, Lucaşeuca şi Mana. În 2011 aici pe listele de bază erau incluşi peste 4199 de alegători. În turul doi de scrutin, la urne s-au prezentat 2293 de persoane.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pe-15-iunie-referendum-de-revocare-a-primarului-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19