Select your Top Menu from wp menus

PDM va susține politic conceptul MJ privind reformarea organelor de control

Partidul Democrat va susține politic conceptul Ministerului Justiției privind reformarea unor organe de drept la capitolul efectuării controalelor. Anunțul a fost făcut de către deputatul Sergiu Sârbu, secretarul formațiunii, după ședința tradițională de la sediul partidului, transmite IPN.

„Propunerea legislativă pentru care ni s-a cerut azi suportul politic are scopul de a elibera mediul de afaceri de presiunea organelor de drept, sporirea mecanismului de protecție împotriva controalelor excesive ale acestora, împotriva perchezițiilor abuzive, acţiuni care fac imposibilă activitatea economică”, a declarat Sergiu Sârbu.

Proiectul prevede, în cazul infracțiunilor economice, să fie pus accentul pe recuperarea prejudiciului cauzat, pe îndepărtarea greșelilor și prevenirea acestora pe viitor. O faptă va fi considerată penală doar după ce au fost epuizate mecanismele de remediere sau dacă este la nivelul gravității care reprezintă un risc iminent pentru ordinea publică, securitatea și siguranța persoanelor, mediului înconjurător etc.

Sergiu Sârbu a adăugat că proiectul este inspirat în mare parte din observațiile pe care mediul de afaceri le-a transmis, observații care țineau de abuzurile atestate în domeniu timp de mai mulți ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pdm-va-sustine-politic-conceptul-mj-privind-reformarea-organelor-de-control/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19