Select your Top Menu from wp menus

PDM se opune preşedintelui Dodon în privinţa sistemului de vot

Partidul Democrat din Moldova a venit cu o replică la anunţul făcut de preşedintele ţării, Igor Dodon. Acesta califică acţiunile preşedintelui ca fiind: „un truc politic, o încercare de a împiedica votarea sistemului uninominal şi de a muta atenţia societăţii spre altceva, pentru a crea confuzie”.

De asemenea, PDM îşi reiterează poziţia afirmând că: „doar sistemul uninominal le va oferi cetăţenilor un control deplin asupra deputaţilor din viitorul Parlament, iar acest lucru a reieşit foarte clar şi din consultările publice pe care le-am avut”.

Pe lângă acest lucru, PDM declară că va discuta cu toate partidele cointeresate de a ajunge la un consens politic în privinţa schimbării sistemului electoral. „Vrem un consens larg în societate şi respectarea dorinţei majorităţii cetăţenilor de la care am pornit în iniţiativa noastră”.
După anunţul făcut de preşedintele ţării, Igor Dodon, PSRM susţine că şi-a reiterat poziţia sa cu privire la inadmisibilitatea introducerii votului uninominal propus de Plahotniuc şi actuala guvernare.

Reamintim că astăzi, 18 aprilie, preşedintele ţării, Igor Dodon, a anunţat că va înainta o iniţiativă legislativă de a introduce un sistem electoral mixt, care ar reprezenta o alternativă a sistemului electoral uninominal promovat de PD.

Anterior, preşedintele Parlamentului Andrian Candu anunţa că pentru trecerea la sistemul electoral uninominal, există suficiente voturi în Legislativ, iar documentul va fi supus votului după ce va obţine expertiza Comisiei de la Veneţia.

sursa: tvr.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pdm-se-opune-presedintelui-dodon-in-privinta-sistemului-de-vot/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19