Select your Top Menu from wp menus

PDM cere în instanța de judecată anularea înregistrării „Pro Moldova” în calitate de partid

PDM a adresat o cerere de chemare în judecată a Agenției Servicii Publice și solicită anularea deciziei de înregistrare a Partidului „Pro Moldova”.

PDM își argumentează demersul prin faptul că sintagma „Pro Moldova” din denumirea partidului se aseamănă cu denumirile altor organizații. De asemenea democrații susțin că nu a fost prezentată permisiunea pentru a folosi noțiunea „Moldova” în denumire, și nici lista cu patru mii de membri de partid.

Amintim că „Pro-Moldova„ a acuzat astăzi guvernarea, în special pe reprezentanții Partidului Democrat, că ar încerca să obțină anularea înregistrării formațiunii în registrul partidelor politice, inclusiv prin presiuni asupra ASP, instituție pe care o coordonează reprezentanții PDM.

Liderul ”Pro Moldova”, Andrian Candu, a declarat într-o conferință de presă că s-ar face presiuni pe instituțiile statului în acest sens, calificându-le drept „derapaje antidemocratice”.

Amintim că Partidul „Pro Moldova”, înregistrat recent, a fost constituit de foști reprezentanți și fruntași ai PDM, care se declară împotriva coalizării formațiunii cu PSRM.

Pe de altă parte, guvernarea susține că formațiunea ar fi finanțată și susținută de fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, care a plecat în iunie anul trecut din Republica Moldova, după ce PDM a pierdut guvernarea.

sursa: radiochisinau.md