Select your Top Menu from wp menus

PD vrea referendum anul viitor

Partidul Democrat din Moldova susţine ideea organizării unui referendum de modificare a Constituției, însă consideră ca acesta trebuie organizat anul viitor, odată cu alegerile locale generale. „PDM se pronunță cu tărie pentru alegerea președintelui Republicii Moldova prin scrutin universal direct, dar consideră că organizarea unui referendum de modificare a Constituţiei la 30 noiembrie ar putea să deturneze scopul și sensul alegerilor parlamentare”, se spune într-un comunicat al democraţilor.
Iniţiativa de organizare a unui Referendum republican pentru revizuirea Constituţiei Republicii Moldova a fost depusă ieri de PLDM și PLR la Curtea Constituţională, pentru avizare şi controlul constituţionalităţii.
Cele două formaţiuni propun organizarea la 30 noiembrie 2014, odată cu alegerile parlamentare, a unui referendum de modificare a Constituției, pentru alegerea directă a preşedintelui de către cetăţeni.
Amintim că în 2010 partidele de a guvernare au mai rganizat un referendum pe aceeaşi temă, dar la urne s-au prezentat mai puţin de 33% din alegători motiv pentru care acesta a fost invalidat.

sursa: National.MD


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pd-vrea-referendum-anul-viitor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19