Select your Top Menu from wp menus

PD s-a adresat la CEC cu patru plângeri şi cere SANCŢIONAREA lui Năstase şi Ciubasenco

În actuala campanie electorală, primele plângeri la CEC împotriva a doi concurenţi  electorali au venit din partea PDM. Democraţii îl acuză pe candidatul Platfrmei DA, Andrei Năstase, de apariţia în presă a unei poze de la o întâlnire cu ex-preşedintele Poloniei,  Leh Valensa. Candidatului Partidului Nostru, Dumitru Ciubaşenco, i se împută producerea unui incident care l-a vzat pe candidatul Partidului Democrat, Marian Lupu, în timp ce candidatul PD vizita Bălţiul. Cei doi contracandidaţi  din opoziţie resping acuzaţiile, iar CEC promite să se clarifice în decurs de trei zile, după cum scrie Newsmaker.

PDM face trimitere la  prevederile Codului Electoral care interzice utilizarea în campania electorală a materialelor cu imagini ale personalităţilor istorice. De cealaltă parte, Platforma DA susţine că nu poate fi responsabilă de faptul că Leh Valensa a publicat pe Facebook poze de la întâlnirea pe care a avut-o cu Andrei Năstase.
Analistul politic, directorul ADEPT, Igor Botan, spune că el personal nu a întrezărit în acest caz vreo încălcare, dar depinde ce interpretare va face face CEC într-o situaţie sau alta. 
La rândul său, candidatul la Preşedinţie din partea Partidului Nostru, Dumitru Ciubaşenco, spune că nici nu-i cunoaşte pe protestatarii care l-au l-au huiduit pe  Lupu la Bălţi.

Potrivit Newsmaker, PDM a depus în total patru plângeri la CEC. În altele două democraţii îi acuză pe aceieasi contracandidaţi de publicarea şi difuzarea unor materiale electorale, fără ca să indice unele informaţii prevăzute de Codul Electoral.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pd-s-a-adresat-la-cec-cu-patru-plangeri-si-cere-sanctionarea-lui-nastase-si-ciubasenco/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19