Select your Top Menu from wp menus

PCRM a depus o contestaţie la Curtea Constituţională

Deputaţii Partidului Comuniştilor au depus, astăzi, o sesizare la Curtea Constituţională prin care contestă o Lege aprobată de Parlament. Opoziţia s-a arătat nemulţumită că, potrivit modificărilor efectuate la Regulamentul Parlamentului, toate iniţiativele legislative înregistrate şi neexaminate în şedinţele plenare devin nule.

Deputaţii Sergiu Sîrbu şi Artur Reşetnicov consideră că, prin adoptarea acestei legi, Parlamentul a încălcat flagrant un şir de norme constituţionale, care reglementează statul deputatului ca reprezentant al poporului, îngrădeşte dreptul deputatului la iniţiativă legislativă, afectează independenţa acestuia etc.

De asemenea, a fost contestat faptul că această lege va avea efect retroactiv şi se va aplica tuturor proiectelor înregistrate pînă la intrarea în vigoare a sa.

Pe de altă parte, colegii lor din forul legislativ afirmă că legea a fost adoptată cu scopul de a simplifica activitatea parlamentară, deoarece în Secretariatul Parlamentului rămîn sute de proiecte neexaminate.

Sursa: noi.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pcrm-a-depus-o-contestatie-la-curtea-constitutionala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19