Pavel Verejanu devine primar de Orhei cu peste 80% din voturile exprimate şi cu diferenţe de milioane între veniturile declarate la CECE şi la ANI

Potrivit rezultatelor preliminare, publicate de CEC, reprezentantul Partidului Șor, Pavel Verejanu, câştigă fotoliul de primar al municipiului Orhei cu 9595 de voturi sau ale 80,03% din alegătorii care au participat la scrutinul de ieri.

Numele lui Pavel Verejanu a apărut permanent alături de cel al lui Ilan Șor, fost primar şi actual deputat, condamnat la 7,5 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare. Între aceştia există, însă, nu doar afinităţi partinice, ci și materiale. Bunăoară, primarul nou ales îi este dator fostului primar cu câteva sute de mii de lei, pe care i-a împrumutat în 2018 şi pe care trebuie să-i întoarcă în 2025.

Şi aceasta nu este singura curiozitate legată de condiţia financiară şi interesele lui Pavel Verejanu.

Vezi și: Cine este şi ce avere declară Pavel Verejanu, candidatul Partidului „Șor” la funcţia de primar de Orhei

Între datele din declaraţiile de avere şi interese personale pentru anii 2016-2017 şi 2018-2019, depuse de Verejanu la ANI, în calitate de consilier municipal, şi cea depusă la CECE, în calitate de candidat în alegerile locale, există diferențe serioase.

Astfel, dacă în declaraţia de la CECE Orhei se arată că Verejanu a primit de la Partidul Şor 12 683 lei, apoi din declaraţiile depuse la ANI se însumează cu o mie de lei mai mult – 13 683 lei.

În declaraţia depusă la CECE Orhei indică că soţia sa a avut din Italia un venit în sumă de 21 250 de euro, iar la ANI a indicat o sumă mai mare cu 10 400 de euro – 31 650 de euro.

Pavel Verejanu, care este de profesie contabil-auditor, a arătat și venituri diferite de la zilele de naştere. În declaraţia de la CECE susține că a primit cu prilejul aniversarilor personale 25 400 lei, pe când în declaraţiile la ANI – 96 850 lei, adică cu 74 450 de lei mai mult. La fel s-ar fi întâmplat şi la zilele de naştere ale membrilor familiei declarantului: la CECE Orhei s-au arătat venituri de 77 100 lei, pe când la ANI – 210 200 lei, adică cu 133 100 de lei mai mult.

Pavel Verejanu mai arată în declaraţia de la CECE Orhei sume de 30 000 de euro şi 1 640 lei pe conturi bancare, pe când în declaraţiile precedente la ANI nu există niciun cont cu sume de bani.

Datele despre banii pe care Verejanu i-a împrumutat în anii 2017 şi 2018, de asemenea, diferă. În declaraţia de la CECE Orhei a fost inclus doar împrumutul de 16 mii de euro, contractat de la Victoria Leasing SRL în 2019 şi care trebuie întors până în anul 2022. Asta, în situaţia în care, în perioada declarată, el personal, conform datelor de la ANI, a recurs la câteva împrumuturi mari: 2017 – 1 004 220 lei de la Reconscivil SRL; 2018 – 300 000 mii lei de la Ilan Șor şi 100 000 lei de la Vlad Iascenco. La fel, în declaraţia de la CECE Orhei lipseşte informaţia despre suma de 25 120 de euro, pe care soţia sa a împrumutat-o de la Reconscivil SRL.

Potrivit declaraţiilor de avere şi interese ale lui Pavel Verejanu, acesta nu are în proprietate nicio locuinţă şi niciun autoturism care i-ar aparţine. Apartamentul din Chişinău, în valoare de peste o jumătate de milion de lei, care a fost dobândit în anul 2008, este înscris după fiica lui Verejanu, iar automobilul de model Hunday, în valoare de 24 000 de euro, achiziționat în anul curent – după soţia acestuia.

RadioOrhei

Recent Posts

Comunicat DSE Orhei: recomandări pentru lăcașele de cult în preajma Paștelui

Suntem în săptămâna patimilor, e săptămâna în care creștinii se pregătesc de sărbătorile pascale. Și…

2 ore ago

Consumatorii ar putea plăti mai puțin pentru gazele naturale. Moldovagaz solicită ANRE revizuirea tarifului

Moldovagaz solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) revizuirea tarifului la gazele naturale. Furnizorul…

4 zile ago

Ce avere declară pentru 2023 prezentatorul de la adunarea Pobedăi lui Shor

Evenimentul de coalizare a forțelor proruse afiliate lui Ilan Shor, care s-a ținut la Moscova,…

4 zile ago

Curtea Supremă de Justiție a amânat pentru toamnă examinarea recursului în care Genesis International SRL cere 14 milioane de lei de la ÎM SCL Orhei

Admisibilitatea recursului declarat de Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative Orhei contra SRL Genesis Internațional, prin care…

5 zile ago

Tentativă de transportare ilicită a 600 000 hrivne din Federația Rusă în Republica Moldova, contracarată de către vameși

Cazul a fost consemnat ieri, 23 aprilie, la postul vamal Leușeni, unde s-a prezentat pentru…

6 zile ago