Select your Top Menu from wp menus

Pavel Filip: În luna august vom beneficia de prima finanţare externă

Republica Moldova va beneficia în luna august de prima susţinere financiară externă după semnarea Acordului cu FMI. Este vorba despre prima tranşă a creditului promis de către Guvernul de a Bucureşti încă toamna trecută. Anunţul a fost făcut de către şeful cabinetului de miniştri de la Chişinău, în cadrul emisiuni „Replica” de la postul de televiziune „Prime TV”, transmite IPN.

„Pentru a semna Acordul cu FMI ne-a rămas doar să stabilim o chestiune tehnică. Este vorba despre modul de administrare fiscală a creditelor externe”, a precizat premierul.

Potrivit lui Filip, până la sfârşitul anului bugetar, Republica Moldova, în afară de creditul românesc, va beneficia de 45milioane de dolari de la Banca Mondială şi de cel puţin 45 milioane de euro din partea Uniunii Europene. Totodată, va beneficia de 25 milioane de dolari din partea FMI. „Nu aşteptăm sume fabuloase din partea FMI. Pentru noi contează mai mut experienţa şi expertiza lor, recomandările lor pentru a avea o guvernare eficientă”, a declarat prim-ministrul.

Pavel Filip a dat asigurări că în timpul apropiat cetăţenii vor simţi efectul reformelor. „Este clar că oamenii nu au avut cum să observe schimbările în jumătate de an. Dar au fost făcute reforme, au fost adoptate legi, iar până la finele anului cetăţenii vor simţi aceste schimbări. Sunt sigur că Republica Moldova va trece în anul viitor cu schimbări mari”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pavel-filip-in-luna-august-vom-beneficia-de-prima-finantare-externa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19