Select your Top Menu from wp menus

Pavel Filip: În 2017 au fost acumulate la buget cu 4 miliarde de lei mai mult decât anul trecut

Republica Moldova a acumulat la buget anul curent cu patru miliarde de lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, chiar dacă nu va beneficia de asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, proiectele investiționale vor continua să fie implementate. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

„Noi acum am făcut rectificarea bugetului și am luat ca bază situația că nu primim nicio tranșă din asistența macrofinanciară și nu va avea de suferit niciun proiect investițional pentru că noi am reușit deja în timpul acesta să ne mobilizăm și să ne organizăm economia țării în așa mod încât veniturile la buget au crescut mai mult decât ne așteptam”, a spus prim-ministrul.

Pavel Filip a declarat că sunt 30 de condiții care trebuie îndeplinite de către Republica Moldova până a primi toate cele trei tranșe din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. „Noi admitem că acești bani nu-i vom primi anul acesta, dar îi vom primi anul viitor”, spune premierul.

Totodată, comentatorul politic Anatol Țăranu susține că Guvernul nu are probleme mari în raport cu Fondul Monetar Internațional. „Din partea FMI-ului nu se formulează acele critici cum se formulează din partea Parlamentului European”, a menționat Anatol Țăranu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pavel-filip-in-2017-au-fost-acumulate-la-buget-cu-4-miliarde-de-lei-mai-mult-decat-anul-trecut/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19