Select your Top Menu from wp menus

Pavel Filip a solicitat să fie acordat tot suportul necesar familiilor celor care au avut de suferit în accidentul aviatic din Coasta de Fildeș

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi la Guvern celula de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic produs în Coasta de Fildeș în dimineața zilei de 14 octombrie a.c., a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Potrivit ultimelor informații, în timp ce se pregătea să aterizeze, un avion de tip cargo, care transporta încărcături pentru armata franceză, cu 6 cetățeni ai Republicii Moldova la bord, s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, neajungând 500 de metri până la pista de aterizare. Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile susțin că aeronava se afla într-o stare tehnică bună, iar membrii echipajului aveau o experiența mare de zbor. Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului, în aria adiacentă zonei de aterizare aveau loc fenomene meteorologice severe, furtună cu descărcări electrice. În urma accidentului aviatic, patru cetățeni moldoveni au murit, iar doi au fost răniți, fiind spitalizați. Viața acestora se află în afara pericolului.

În debutul ședinței, Premierul a exprimat condoleanțe și solidaritate cu familiile celor trecuţi în nefiinţă în urma tragicului accident, menționând că autoritățile statului vor întreprinde toate masurile necesare pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova care au decedat în urma accidentului. „Vă rog să fiți într-o comunicare permanentă cu rudele celor decedați și ale celor care au avut de suferit și sunt spitalizați, astfel ca în orice moment să oferiți informația și tot suportul necesar”, a subliniat Pavel Filip.

De asemenea, șeful Executivului a menționat că autoritățile statului au fost mobilizate imediat după notificarea primită din Coasta de Fildeș, solicitând ca un grup de experți din partea Republicii Moldova să se deplaseze cât mai curând în Abidjan pentru a identifica cauzele exacte care au dus la producerea accidentului. În context, vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a specificat că membrii celulei de criză se află în contact permanent cu autoritățile ivoriene prin intermediul Ambasadei României în Senegal și Ambasadei Republicii Moldova la Paris.

În finalul ședinței, Premierul Pavel Filip a solicitat să fie depuse toate eforturile necesare pentru desfășurarea investigării accidentului în strictă conformitate cu standardele internaționale impuse de ICAO, în strânsă conlucrare cu autoritățile statului unde s-a produs acesta și cu atragerea reprezentanților constructorului și ai producătorului de aeronave.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pavel-filip-a-solicitat-sa-fie-acordat-tot-suportul-necesar-familiilor-celor-care-au-avut-de-suferit-in-accidentul-aviatic-din-coasta-de-fildes/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19