Select your Top Menu from wp menus

Pavel Filip a semnat dispoziția privind reforma sistemului de determinare a dizabilității

Premierul Pavel Filip a semnat dispoziția privind aprobarea Conceptului cu privire la reforma sistemului de determinare a dizabilității din Republica Moldova, transmite IPN. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, conceptul prevede restructurarea Consiliului Național de Determinare a Dizabilității și Capacității de Muncă și aplicarea unui mecanism transparent de examinare a cazurilor, prin distribuirea aleatorie a dosarelor.

Totodată, urmează să fie elaborate și aprobate noi instrumente și criterii de determinare a dizabilității, care să permită evaluarea stării de sănătate a persoanei conform standardelor internaționale în domeniu. De asemenea, reforma va asigura evidența electronică a persoanelor cărora li va fi acordat grad de dizabilitate.

Conceptul va fi implementat în perioada 2017 – 2020, cu susținerea agențiilor Organizației Națiunilor Unite, a reprezentanților organizațiilor nonguvernamentale și a mediului academic.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în 2016 numărul persoanelor cu diferite dizabilităţi în Republica Moldova era de aproape 185 de mii de persoane, dintre care aproape 13 mii erau copii cu vârsta până la 17 ani. Persoanele cu dizabilități reprezentau 5,2% din populația Republicii Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pavel-filip-a-semnat-dispozitia-privind-reforma-sistemului-de-determinare-a-dizabilitatii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19