Select your Top Menu from wp menus

Pavajul bun și intreg de la CR Orhei, dintr-un proiect de cca 2 milioane de lei, se inlocuiește. Motivul? Ca să fie mai frumos! // FOTO/DOC

Din săptămâna trecută, scuarul din faţa Consiliului raional (CR) Orhei s-a transformat într-un şantier de construcţie. Plăcile de pavaj, instalate aici cu 4 ani în urmă, în cadrul unui proiect de amenajare care a costat cca 2 milioane de lei, au fost demontate si sunt înlocuite cu altele.

Vezi si Generozitate fără margini pentru peisajul din faţa celui mai oficios edificiu VIDEO/AUDIO

Înlocuirea pavajului  se face la iniţiativa Primăriei Orhei. Proprietarul terenului, CR Orhei, şi-a dat acordul pentru schimbarea pavajului, după ce viceprimara Reghina Apostolova s-a adresat, pe 26 iulie, cu o scrisoare în care invoca faptul că “I.M. Servicii Comunal-Locative Orhei “execută lucrări de reparaţie curentă şi reabilitare a infrastructurii rutiere”. Veaceslav Zaporojan, managerul-șef al  IM “SCL” Orhei, care zilele trecute a fost solicitat să spună care a fost necesitatea de a schimba pavajul întreg, din ce sursă sunt finanţate lucrările şi cine anume le îndeplineşte, a declarat că, înainte de a oferi un răspuns, va trebui să se informeze.

Vezi si  Dale puterii din Orhei//Conducătorii şi susţinătorii: “Sunt ocupată!”, “No comment!”, “Lăsaţi-mă în pace!”

În acelaşi timp, vice-preşedintele CR Orhei, Ilie Rabii, a declarat că oferta Primăriei a fost acceptată, doarece bugetul raional nu suportă nicio cheltuială. Mai mult, aceeaşi constructori, care ar fi din Chişinău, vor monta o parte diin pavajul scos de pe suprafaţa de cca 15 mii m.p. pe terenul din spatele clădirii administraţiei raionale, a subliniat demnitarul. Acesta a mai spus că surplusul de pavaj a fost deja repartizat la patru primării, pentru mici amenajări locale.

Potrivit lui Rabii, Primăria a argumentat necesitatea schimbării pavajului întreg şi bun, prezentând o schiţă prin care a arătat că “aşa va fi mai frumos”.

Amintim că amenajarea scuarului din fata CR Orhei, inclusiv pavarea, a avut loc în anul 2014. Pentru proiect s-au cheltuit bani publici în sumă de 1,7 miloane de lei, de la Fondul Ecologic Naţional. Încă 200 de mii de lei au fost alocaţi de la bugetul raional,  pentru reţeaua de iluminare.

  • pavaj demontare scuar CR Orhei (6)
  • pavaj demontare scuar CR Orhei (5)
  • pavaj demontare scuar CR Orhei (4)
  • pavaj demontare scuar CR Orhei (3)
  • pavaj demontare scuar CR Orhei (2)
  • pavaj demontare scuar CR Orhei (1)

 

  • scrisoare Apostolova CR
  • schita scuar CR Primaria

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pavajul-bun-si-intreg-de-la-cr-orhei-dintr-un-proiect-de-cca-2-milioane-de-lei-se-inlocuieste-motivul-ca-sa-fie-mai-frumos-foto-doc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19