Select your Top Menu from wp menus

Paul Goma a primit cetăţenie moldovenească

Scriitorul Paul Goma, originar din Mana, Orhei a primit cetăţenie moldovenească. Potrivit moldova.org evenimentul a avut loc la Ambasada Republicii Moldova din Franţa.

Potrivit ambasadorului moldovean la Paris, Oleg Serebrean, Paul Goma a primit paşaportul în cadrul unei ceremonii. Mai multe organizaţii nonguvernamentale, dar şi Uniunea Scriitorilor a solicitat autorităţilor să i se ofere cetăţenia moldovenească scriitorului Paul Goma.

Paul Goma a obţinut cetăţenia Republicii Moldova în luna aprilie anul curent. Consilierul prezidenţial Mihail Şleahtiţchi a declarat pentru Moldova.ORG că preşedintele nu a intervenit în cazul lui Goma, întrucât acesta avea statut de apatrid.

Anterior Paul Goma a menţionat pentru Moldova.ORG că intenţionează să se întoarcă în Republica Moldova, unde doreşte să contribui la dezvoltarea unui centru de studiere a crimelor comuniste.

Paul Goma s-a născut la 2 octombrie 1935 în satul Mana, Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/paul-goma-a-primit-cetatenie-moldoveneasca/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19