Select your Top Menu from wp menus

Patru tineri din Orhei, reținuți pentru FURTURI în proporții mari

Patru tineri din Orhei, cu vîrste cuprinse între 20 și 26 ani, au fost arestați pentru 30 de zile. Tinerii sunt suspectaţi că în decurs de două luni au dat lovituri nocturne în nouă locuinţe, de unde au săvîrşit sustrageri de bunuri valoroase. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei patru riscă ani grei de puşcărie.

Potrivit ofiterului de presa al IP Orhei, Diana Maxim, în perioada lunilor mai-iulie curent, Poliția a fost sesizată de mai mulți localnici precum că din gospodăriile lor au fost sustrase diverse obiecte valoroase. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație, persoanele suspecte au fost reținute. 

În baza probelor acumulate, s-a stabilit că bănuiţii selectau din timp locuinţele pe care aveau să le spargă. Aceştia preferau să opereze pe întuneric  şi în lipsa stăpânilor sau la obiectivele în proces de construcție. Noaptea, forţând geamurile, pătrundeau în casă și sustrăgeau ustensile electrice pentru construcții, tehnică de uz casnic, materiale de construcții, tehnică audio și video, etc.

Bănuiții sînt cercetați penal și dacă vor vi găsiți vinovați riscă pînă la 12 ani de închisoare.