Select your Top Menu from wp menus

Patru oameni cu toxiinfecţii alimentare, internaţi la spitalul din Orhei

Acestia au devenit pacienti la boli  contagioase, dupa ce au mancat din merindele pe care le-au pregatiti din timp pentru odihna din  week-end-ul trecut.   

Potrivit datelor Centrului de sanatate Publica Orhei,  cei patrui au mancat ouă fierte, plăcinte cu brînză de vaci, carne afumată, aripioare  pregătite în condiţii casnice cu mult timp înainte de a fi întrebuinţate . Mai mult, alimentele au fost transportate  in conditii cu  temperaturi de mediu  de +35+40 grade Celsius. La internare,   bolnavii se aflau in stare de gravitate medie si usoara.

Acesta este primul caz de intoxicare  alimentara concomitenta a mai multi oameni,  oficial inregistrat in raionul Orhei de la inceputul anului curent.

Amintim  ca in anul trecut au avut loc 3 izbucniri în masă, două dintre care –  în urma  ceremoniilor. Ceea ce a facut ca morbiditatea determinată de bolile diareice acute din anul 2011 sa creasca  de aproximativ 1,5 ori comparativ cu anul 2010.

Pentru a evita  toxiinfecţiile alimentare, îndeosebi în timpul caniculei, medicii  recomandă de a folosi bucate proaspăt preparate  si legume si  fructe bine spalate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/patru-oameni-cu-toxiinfectii-alimentare-internati-la-spitalul-din-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19