Select your Top Menu from wp menus

Incredibil: S-a redeschis samovolnic după ce a luat amendă pentru intoxicarea nuntaşilor la Selişte

Patronul localului din satul Selişte, care a umplut spitalul din Orhei cu nuntaşi intoxicaţi, a fost amendat de două ori în câteva zile. Prima oară – pentru încălcările care au condus la îmbolnăvirea oamenilor. A doua oară – pentru că a redeschis localul la doar două zile după ce, din partea Centrului de Sănătate Publica (CSP) Orhei, i-a fost aplicata amendă şi prescrisă sistarea activităţii.
Afanasie Leonte, şef de secţie la CSP, a relatat în cadrul emisiunii “Să fiţi sănătoşi” de la Radio Orhei, că afaceristul din comuna Selişte a fost amendat cu 4000 de lei şi obligat să înlăture numeroasele nereguli care au fost depistate ca urmare a intoxicării unui grup de persoane. Amenda a fost aplicată la începutul săptămânii trecute inclusiv pentru faptul că localul activa fără a dispune de autorizaţie sanitară.
Sancţiunea nu l-a discplinat insa pe patronul acestui local, care este situat nu departe de monumentul de la intrarea in comuna Selişte. Dimpotrivă, peste două zile, in ciuda interdicţiei, localul a fost redeschis .
Samovolnicia l-a costat pe afacerist o nouă amendă, în mărime de 5000 de lei. Dacă nici de această dată nu se va conforma cerinţelor serviciului sanitar, materialele vor fi transmise în Procuratura, a menţionat Afanasie Leonte.
Amintim că după o nuntă jucată în satul Selişte, au avut de suferit 21 din cei 105 de nuntaşi. 17 persoane, printre care şi copii, au ajuns la spital cu intoxicaţie alimentară de gravitate medie.