Select your Top Menu from wp menus

Patronatele se plâng de presiunea fiscala si cer modificarea Codului Muncii

Patronatele se plâng pe inechitatea şi presiunea fiscală şi cer autorităţilor modificarea Codului Muncii care, în opinia lor, oferă o protecţie exagerată angajaţilor. Condiţiile în care sunt impuse să activeze întreprinderile mici şi mijlocii crează premise pentru dezvoltarea activităţii tenebre de antreprenoriat. 

Patronatele consideră că politica bugetar fiscală pentru anul curent este presantă pentru activitatea antreprenorială.
Patronatele cer uniformizarea aplicării impozitelor şi facilitări fiscale pentru întreprinderile care activează legal. Totodată, modificarea Codului Muncii protectiv, în opinia lor, pentru angajaţi.
Unii au invocat că problemele la nivel legislativ se reflectă în produsele de proastă calitate lansate pe piaţă. Ipoteză cu care nu a fost de acord premierul Vlad Filat prezent la adunarea generală a patronatelor.
Referindu-se la economia tenebră şi achitarea salariilor în plic, patronatele, la fel, au dat vina pe presiunile fiscale şi legislaţia imperfectă în domeniul angajării în câmpul municii.
Patru miliarde 700 milioane de lei constituie lipsa veniturilor la bugetul asigurărilor sociale, a confirmat premierul Filat.

sursa: tv7.md