Select your Top Menu from wp menus

PAS intenționează să anuleze legea privind revenirea la vârsta veche de pensionare de 57 de ani pentru femei și 62 de ani pentru bărbați

Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat astăzi intenția de a anula legea votată acum un an care prevedea revenirea la vârsta veche de pensionare de 57 de ani pentru femei și 62 de ani pentru bărbați.

Deputatul PAS Dan Perciun, președintele comisiei parlamentare pentru protecție socială, a anunțat inițierea unui proiect de lege care prevede restabilirea graficul de majorare treptată a vârstei de pensionare de 63 de ani atât pentru bărbați cât și pentru femei până în anul 2028.

Potrivit acestuia, actuala lege, care ar urma să fie aplicată de la 1 ianuarie 2022, pune în pericol plata pensiilor în Republica Moldova, în condițiile în care costurile prevederilor legii votate de socialiști și Partidul Șor ar fi de 1,5 miliarde de lei anual.

În același timp, proiectul prevede și acordarea dreptului de pensie pentru femeile care au un stagiu de cotizare de 35,6 ani (urmând să crească treptat până la 37 de ani) și pentru bărbații cu un stagiu de cotizare de 39 de ani, indiferent de vârsta persoanelor.

Indexarea pensiilor se va face o dată pe an, la 1 aprilie, față de două ori în prezent, în schimb va fi modificat mecanismul de calcul al indexării, inclusiv prin oferirea unei sume fixe pentru funcționari, în funcție de creșterea economică anuală.

sursa: radiochisinau.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pas-intentioneaza-sa-anuleze-legea-privind-revenirea-la-varsta-veche-de-pensionare-de-57-de-ani-pentru-femei-si-62-de-ani-pentru-barbati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19