Select your Top Menu from wp menus

PAS cere autorităţilor să nu oblige absolvenţii la buget să lucreze conform repartizării

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) cere autorităţilor să nu-i mai oblige pe absolvenţii universităţilor, care au făcut studii din contul statului, să muncească trei ani conform repartizării. Organizaţia de tineret a formaţiunii consideră că în lege nu este prevăzut clar mecanismul de calcul al cheltuielilor statului, dar nici suma care urmează a fi restituită. PAS va expedia Guvernului o solicitare în acest sens, relatează Mesager.
„Am constatat că o bună parte din studenţii care-şi fac studii astăzi la buget se angajează să lucreze trei ani la stat după absolvire dacă statul le propune un loc de muncă după specialitate, fără ca statul să ţină cont de preferinţele acestuia referitor la locul unde vrea să fie angajat sau la salariul pe care îl vrea”, a declarat președintele PAS Youth, Dan Perciun.

„Tânărul trebuie să demonstreze că este mai bun faţă de ceilalţi candidaţi. Ce s-ar întâmpla dacă în urma concursului, persoana nu este cea mai bună, oricum trebuie să plătească această penalitate impusă de contractul de studiu?”, spune membrul PAS Youth, Artur Mija.

sursa: trm.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pas-cere-autoritatilor-sa-nu-oblige-absolventii-la-buget-sa-lucreze-conform-repartizarii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19