Select your Top Menu from wp menus

„Partidul Șor” înregistrat prealabil de CEC. Ilan Șor se vede parlamentar, dar promite că va rămâne la Orhei, unde va muta și clădirea Guvernului

Imediat după demararea perioadei oficiale de desemnare a candidaţilor pentru alegerile parlamentare şi de înregistrare a acestora la Comisia Electorală Centrală (CEC) sau la consiliile electorale ale circumscripţiilor uninominale, Partidul Șor a depus actele și a fost înregistrat prealabil în buletinul de vot pentru circumscripția națională la scrutinul din 24 februarie 2019. În fruntea candidaţilor de pe lista sa de partid şi a susţinătorilor săi care au fost transportați organizat și au mărșaluit prin Chişinău s-a aflat liderul partidului, Ilan Șor.

În aceeaşi zi de 27 decembrie, Șor, care este primar la Orhei, a anunţat că va candida şi pe circumscripţia uninominală nr.18 Orhei.


Această şi alte declaraţii ale lui Ilan Șor au fost pe larg citate în baza unei intervenţii pe care politicianul a avut-o la postul de televiziune care îi este afiliat – Orhei TV. Șor s-a arătat sigur că va putea câştiga alegerile, ajunge în Parlament şi conduce întreaga Moldovă, implementând proiecte de genul acelor pe care le-a realizat până acum la Orhei.
În afară de planul de a deveni deputat, Șor intenţionează să conducă Guvernul, să schimbe sediul acestuia la Orhei, iar sediile ministerelor – în regiuni.

Eu sunt sigur că voi putea conduce Moldova. Eu vă promit că imediat cum o să câştigăm alegerile voi muta clădirea Guvernului la Orhei, iar ministerele le vom construi în mai multe regiuni ale ţării. Nu contează în ce funcţie voi fi, dar vă promit că voi rămâne, aici, la Orhei”.
 


Pentru a se putea inscrie în cursa electorală, Ilan Șor, ca şi alţi potenţiali candidaţi la parlamentare, a trebuit să solicite şi a reușit să obțină certificat de integritate de la Agenţia Naţională de Integritate.


Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare de prima instanţă, fiind învinuit că ar fi obţinut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat apoi prin firme off-shore. El se declară nevinovat. Șor, dosarul căruia se află pe rol în instanțele de judecată de aproape 3 ani, va rămâne în libertate până când se va pronunţa Curtea de Apel Cahul.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/partidul-sor-inregistrat-prealabil-de-cec-ilan-sor-se-vede-parlamentar-dar-promite-ca-va-ramane-la-orhei-unde-va-muta-si-cladirea-guvernului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19