Select your Top Menu from wp menus

Partidul Politic Șor acuză încălcări din partea forțelor de ordine la Peresecina. Poliția dezminte

Partidul Politic Șor acuză încălcări din partea reprezentanților forțelor de ordine la Peresecina, raionul Orhei. Potrivit vicepreședintei PPȘ, Marina Tauber, polițiști în civil se plimbă prin sat și le cer oamenilor să nu voteze candidatul PPȘ. Ea spune că oamenii din forțele de ordine au fost trimiși de către actuala guvernare, transmite IPN.

Marina Tauber consderă că „o astfel de inginerință a organelor de forță” în favoarea unia dintre concurenții electorali reprezintă o amenințare pentru nevalidarea alegerilor locale din Persecina.

Vicepreședinta PPȘ a declarat că a transmis o sesizare la CEC, Poliție și a informat despre acest caz obsevatorii.

Solicitată de IPN, Mariana Bețivu, ofițer de presă la Inspectoratul General al Poliției, a declarat că informațiile comunicate de Marina Tauber nu sunt adevărate. La fiecare secție devotare, la distanta prevăzută,  este câte un polițist care asigură ordinea publică, a spus Mariana Bețivu. Ofițerul de presă a precizat că nu a primit sesizări despre oameni în civil care intimidează alegătorii.

Și ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Orhei, Irina Burdujan, a calificat informațiile PPȘ ca fiind „aberații”. Potrivit ei, poliștii din Peresecina asigură menținerea ordinii publice și stau la minimum 100 de metri de la secția de votare.