În şedinţa de marţi, 7 octombrie 2014, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în fondul electoral la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Potrivit hotărîrii CEC, plafonul mijloacelor financiare pentru partidele politice, organizaţiile social-politice, blocuri electorale este de 55 mln. lei, iar pentru candidaţii independenţi – de 2 mln lei. Totodată, pentru prima dată în acest an, s-a decis valoarea cuantumului creditului acordat concurenţilor electorali, astfel încît pentru fiecare candidat independent această sumă reprezintă 5 mii lei, iar pentru fiecare dintre partidele politice, organizaţiile social-politice, blocuri electorale – 25 mii lei.
Tot astăzi, Comisia a acreditat 154 de observatori naţionali din partea Asociaţiei obşteşti „PROMO-LEX” şi un observator internaţional din partea Adunării Parlamentare a Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră în vederea monitorizării alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014.
În cadrul aceleeaşi şedinţe, CEC a aprobat Codul de conduită a funcţionarilor electorali, regulamentele privind activitatea consiliilor electorale de circumscripţie şi a birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi modelele documentelor electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. De asemenea, Comisia a stabilit numărul de persoane de încredere ale concurenţilor electorali şi a decis asupra numărului de membri ai organelor electorale care pot fi degrevaţi de atribuţiile de la locul de muncă permanent şi termenul degrevării.
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…
Primăria satului Brăviceni a fost acționată în instanța de judecată de SRL ”Magda” pentru o…
Incendiile în sectorul locativ și cele de vegetație continuă să se producă în Orhei, Rezina,…