Select your Top Menu from wp menus

Partidele şi-au supraestimat puterile făcând promisiuni electorale economice, ADEPT

Per ansamblu, progresul în implementarea promisiunilor electorale în domeniul economiei şi finanţelor, făcute în campania pentru parlamentarele din 2010, poate fi considerat mai curând „nesatisfăcător”. Din cele 20 de promisiuni majore analizate la iniţiativa Asociaţiei pentru Democraţie Participativă (ADEPT), 11 au primit calificativul „nesatisfăcător”, 5 – „satisfăcător”, 3 – „bine” şi doar 1 – „excelent”. Analiza detaliată este publicată pe pagina promis.md.

Adrian Lupuşor a declarat, într-o conferinţă de presă la IPN, că în Republica Moldova lipsesc instituţii care ar putea fi numite „campioni ai schimbării” în diverse domenii, majoritatea preferând o paradigmă mediocră de activitate.

Principalele regrese înregistrate în perioada 2010-2014 în domeniul economic ţin de faptul că sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii a rămas fragil. Ponderea acestora în totalul de angajare s-a diminuat de la 58,8% în 2010 la 56,8% în 2013. Transparenţa bugetară a rămas scăzută.

Corupţia a devenit principalul impediment pentru activitatea antreprenorială. Conform Raportului Global al Competitivităţii, 22% din managerii întreprinderilor au identificat corupţia drept principalul impediment, fiind pe locul 1 din lista altor constrângeri. Problema concentrării activităţii economice a rămas una acută. Conform Raportului Global al Competitivităţii pentru 2014–2015, Republica Moldova figurează pe locul 99 din 144 de ţări la capitolul intensităţii concurenţei locale, cea mai gravă problemă fiind atribuită eficienţei politicii anti-monopol.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/partidele-si-au-supraestimat-puterile-facand-promisiuni-electorale-economice-adept/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19