Select your Top Menu from wp menus

Parteneriat public-privat pentru un proiect investiţional la gunoiştea oraşenească: susţinere şi suspiciuni

In dupa amiaza zilei de  astazi, in  incinta Primariei Orhei a avut loc prezentarea proiectului de securizare a gunoiștii existente, instalarea liniei de sortare și construcția platformei de depozitare a gunoiului umed, realizat în baza unui parteneriat public privat.

Primarul orasului, Vitalie Colun, a vorbit despre problema gunoiștii orășenești, care se afla  in  cartierul Lupoaica,  si despre solutia gasita pentru aceasta  sub forma unui parteneriat public-privat. Asta, dupa ce  spre sfarsitul verii trecute a fost anuntat un concurs, la care a participat un singur pretendent care a si devenint castigator.

Potrivit lui Colun,  intreprinderea mixta moldo-italiana „Eco Constructii Generale Salvganin”, cu sediul in orasul Orhei, s-a hotarat sa faca investitii  in scopul realizarii proiectului mentionat. Mai mult ca atat, se prevede ca ulterior  sa fie construita o centrala electrica care va functiona in baza biogazului obtinut la gunoiste.

Primarul a mai declarat  ca pana la acest moment  a  fost  deja instalata linia de sortare si construita  platforma de depozitare a gunoiului umed. A fost efectuata chiar  si testarea liniei de sortare.

Prezentarea facuta de catre Vitalie Colun intr-un auditoriu constituit  din reprezentanti ai Primariei,  I.M. Servicii comunal-locative,  Inspectiei Ecologice, Centrului de sanatate publica,  cativa consilieri orasenesti si simpli cetateni a provocat reactii neunivoce. In timp ce o parte din  participanti la eveniment au salutat ideea si modul de realizare a proiectului legat de gunoistea oraseneasca, o alta parte a opinat  că în spatele acestui  proiect exista şi  interese ascunse.

Mai multe – la rubrica  “Actualitatea:  situatii si opinii, probleme si solutii”, care va fi pusa pe post  la Radio Orhei.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parteneriat-public-privat-pentru-un-proiect-investitional-la-gunoistea-oraseneasca-sustinere-si-suspiciuni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19