Select your Top Menu from wp menus

Parlicov susţine că a devenit incomod după ce a refuzat includerea în tariful pentru gaze a pierderilor de 382 de mln de lei

Fostul director general al ANRE, Victor Parlicov. a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă la agenţia ”INFOTAG că ”a devenit incomod sistemului, după ce în anul 2011 aa refuzat solicitarea ”MoldovaGaz” de a include în tariful pentru gazele naturale pierderi de 382 mil. de lei (64 mil. m3) care urmau a fi achitate de consumatori”,

”În calitate de compromis, atunci ANRE a acceptat includerea în tarif a pierderilor de circa 160 mil. lei (32 mil. m3), adică jumătate din pierderile solicitate. Între timp, am cerut să fie efectuate expertize internaționale, măsurări suplimentare, să aibă loc discuții la nivelul comunității energetice pentru a discuta subiectul. Nu s-a dat curs acestor solicitări”, a spus Parlicov.

Potrivit lui, dacă ar fi fost incluse toate pierderile solicitate, atunci tariful la gazele naturale urma să se majoreze cu circa 2%, însă datorită insistențelor ANRE, acesta s-a majorat cu doar 1%.

”După ce nu am acceptat includerea pierderilor în tarif au început adevăratele probleme și presiuni din partea tuturor care au culminat cu suspendarea mea din funcție în iunie 2012, după care în septembrie am fost repus în funcție. Acum, au găsit alte metode ”tehnice” pentru a mă pune la respect”, a spus Parlicov.

Fostul director consideră că a existat un consens la nivelul Coaliției de guvernare pentru ca să fie lipsit de dreptul de a conduce ANRE pe parcursul unui an de zile.

Mai mult, el susține că Curtea Supremă de Justiție, fără nici un temei, a decis ca ședința din 6 martie să fie cu ușile închise.

”Noi am solicitat ca ședința să fie închisă doar la capitolul secretului de stat și audierea probelor cu caracter personal. Instanța a decis însă ca ședința să fie integral închisă, ceea ce înseamnă că nu există proces verbal, nu există înregistrări audio ale ședinței și nu există martori. Asta în condițiile în care în cadrul ședinței nu a fost prezentată nici măcar o probă cu caracter secret sau caracter personal. Nici reprezentantul Delegației UE nu a avut acces la ședință pentru a vedea cum au fost trasate lucrurile”, a spus Parlicov.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parlicov-sustine-ca-a-devenit-incomod-dupa-ce-a-refuzat-includerea-in-tariful-pentru-gaze-a-pierderilor-de-382-de-mln-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19