Select your Top Menu from wp menus

Parlamentul României nu va vota acordul Canadei cu UE dacă nu sunt eliminate vizele impuse românilor

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat pentru MEDIAFAX că a făcut şi efectuează demersuri pentru eliminarea vizelor impuse cetăţenilor români de către Canada, iar dacă aceasta nu se va întâmpla, atunci nu crede că Parlamentul va ratifica acordul de liber-schimb dintre UE şi această ţară.

Acest acord trebuie să fie ratificat de fiecare dintre cele 28 de state membre UE şi de către Parlamentul European pentru a intra în vigoare. Praga a anunţat că nu îl va ratifica, în cazul în care problema vizelor nu va fi soluţionată.

Guvernul canadian a decis în 2009 să reintroducă regimul obligativităţii vizelor pentru cehi, care fusese abolit în 2007, din cauza numărului considerat „excesiv” de cereri de azil depuse de cetăţeni din această ţară, marea majoritate romi, care denunţau discriminări.

Parlamentul European a votat, la 12 septembrie, o rezoluţie de modificare a Regulamentului UE privind vizele, prin care se introduce o clauză de reciprocitate care obligă SUA şi Canada să elimine vizele pentru cetăţenii europeni, inclusiv pentru români.

Românii şi bulgarii sunt singurii cetăţeni europeni care au nevoie de viză pentru a călători în Canada.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parlamentul-romaniei-nu-va-vota-acordul-canadei-cu-ue-daca-nu-sunt-eliminate-vizele-impuse-romanilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19