Select your Top Menu from wp menus

Parlamentul a votat constituirea Agenției Naționale de Sănătate Publică

Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege ce prevede crearea Agenției Naționale de Sănătate Publică. Viceministrul sănătății, Aliona Serbulenco, a declarat că noua entitate vine să crească performanța serviciilor de sănătate publică într-o structură eficientă care să asigure sustenabilitate și durabilitate, transmite IPN.

Aceasta a subliniat că în societate serviciul de sănătate publică este perceput doar cu funcții de control, iar reformarea sistemului vine să demonstreze că funcțiile de control sunt pe un segment foarte îngust. În rest are sarcina de supraveghere a sănătății publice, profilaxie a maladiilor. În acest context, Aliona Serbulenco, a specificat că esența reformei constă în delimitarea acțiunilor de elaborare a politicilor de cele de implementare.

Astfel, proiectul de lege propune transferul funcțiilor de control de la mai multe instituții către Agenția Națională de Sănătate Publică. Noua structură ar urma să preia atribuțiile de control de la: Centrul Național de Sănătate Publică, Compania Națională de Asigurări în Medicină, Agenția de Transplant, Comitetul de Control asupra Drogurilor și ale Agenției Medicamentului. Proiectul prevede lichidarea Centrului Național de Sănătate Publică ca entitate juridică și transferarea tuturor competențelor către noua Agenție. Centrul Național de Management în Sănătate va rămâne la fel fără personalitate juridică.

Aliona Serbulenco a adăugat că în cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică vor activa trei structuri: Inspectoratul de Stat în Sănătate Publică (cu funcții de control), Institutul de Sănătate Publică (actualul CNSP) și Consiliul Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parlamentul-a-votat-constituirea-agentiei-nationale-de-sanatate-publica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19