Select your Top Menu from wp menus

Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 3 august. La propunerea Guvernului, Parlamentul a adoptat astăzi cu 55 de voturi un proiect de hotărâre care prevede acest lucru. Opoziția parlamentară a boicotat ședința plenară, comunică MOLDPRES.

Cu solicitarea de prelungire a stării de urgență, la tribuna Parlamentului a venit premierul Dorin Recean. Acesta a vorbit despre războiul din Ucraina, dar și despre războiului hibrid dus de Rusia împotriva Republicii Moldova.

Pe durata stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățenii Republicii Moldova și alte persoane aflate pe teritoriul țării.

Starea de urgență a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parlamentul-a-aprobat-prelungirea-starii-de-urgenta-cu-inca-60-de-zile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19