Select your Top Menu from wp menus

Parlamentul a aprobat împrumutul a 300 de mln de euro pentru reparaţia drumurilor

Parlamentul a ratificat ieri două acorduri de finanţare, unul cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), iar celălalt cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), care prevăd un împrumut de circa 300 mln de euro pentru reconstrucţia drumurilor, relatează MOLDPRES.

Potrivit acordului cu BEI, din cele 150 mln de euro oferite de această instituţie vor fi reabilitaţi circa 121 kilometri de drum. Rata dobînzii se va stabili separat pentru fiecare tranşă debursată, iar împrumutul are o perioadă de graţie de cinci ani. Comisionul unic pentru acordarea creditului va constitui 50 de mii de euro.

Potrivit acordului, din banii BERD vor fi reabilitaţi 201 kilometri de drum. Acest împrumut are o perioadă de graţie de trei ani, iar rata dobînzii este de 1%.

Drumurile care vor fi reabilitate sunt: Chişinău-Giurgiuleşti; Bălţi-Făleşti-Sculeni; Chişinău-Leuşeni-România; Bălţi-Sărăteni; Hânceşti-Leova-Cahul-Slobozia Mare; Ialoveni; Soroca-Arioneşti-Podolski, Hânceşti-Lăpuşna; Chişinău-Dubăsari-Poltava.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parlamentul-a-aprobat-imprumutul-a-300-de-mln-de-euro-pentru-reparatia-drumurilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19