Select your Top Menu from wp menus

Parlamentul a aprobat demisia lui Valeriu Zubco.

Parlamentul a aprobat demisia lui Valeriu Zubco. Votul a fost unanim,  din partea tuturor deputaţilor prezenţi la şedinţa Parlamentului.

Cererea de eliberare din funcție a fost înaintată de speakerul Parlamentului, Marian Lupu ,  care,  portrivit prevederilor legale este unicul în drept să propună demisia Procuroului General.

Amintim ca la sfârşitul săptămânii trecute,  Marian Lupu a anuntat ca  Zubco  demisionează din funcţia de Procuror General, iar asta ar însemna că Legislativul a aprobat actul de demisie din propria iniţiativă a lui Zubco.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de Presă al Procuraturii Generale,  detalii despre cererea de demisie vor fi prezentate de Valeriu Zubco săptămîna curentă,  în cadrul unei conferinţe de presă.

Procedura de aprobare a demisiei in Parlament a fost precedată de mai multe discursuri ale deputaţilor. Unii deputaţi PLDM i-au propus prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, să-şi dea demisia, iar deputaţii PCRM au cerut demisia lui Plahotniuc și a președintelui Parlamentului, Marian Lupu.