Select your Top Menu from wp menus

Parlamentul a adoptat modificări la Legea ce vizează indemnizaţiile la naşterea şi creşterea copiilor

Parlamentul a adoptat astăzi în prima lectură un proiect de lege care prevede modificări la Legea privind indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă, comunică MOLDPRES.

Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a declarat la şedinţa Legislativului că prin acest proiect se propune revenirea la situaţia existentă de pînă la 23 decembrie 2013 în cazul persoanelor care în perioada concediului de îngrijire a copilului au revenit la muncă. Astfel, persoanele respective vor beneficia de salariu pentru timpul de muncă lucrat şi de indemnizaţia stabilită pentru creşterea copilului.

O altă modificare propusă în proiect se referă la persoanele asigurate, care în ultimele 12 luni premergătoare naşterii s-au aflat în concediu pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de trei ani. În astfel de cazuri, indemnizaţia de maternitate şi de îngrijire a viitorului copil va fi stabilită reieşind din baza de calcul din care au fost stabilite indemnizaţiile respective pentru copilul precedent.

Modificările urmează să fie adoptate în lectura a doua şi să intre în vigoare de la 1 aprilie 2014.

Proiectul a fost elaborat după ce anterior mai multe mame s-au arătat nemulţumite de noile modificări operate recent la Legea privind indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă, susţinînd că acestea le dezavantajează.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parlamentul-a-adoptat-modificari-la-legea-ce-vizeaza-indemnizatiile-la-nasterea-si-cresterea-copiilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19