Parlamentul de la Chişinău nu a dat curs unei iniţiative de audiere în parlament a președintei CEC şi ministrului de externe pentru modul cum au organizat votul în diaspora. Propunerea aparţinând liberal-democraţilor a fost avansată pentru că cei doi sunt acuzaţi de candidata învinsă de Igor Dodon în alegerile prezidenţiale că ar fi cauzat lipsirea de dreptul la vot a mii de cetăţeni din afara Republicii Moldova.
Propunerea, dacă ar fi fost acceptată, ar fi însemnat cel mai probabil că majoritatea parlamentară controlată de democraţi împărtăşeşte criticile aduse scrutinului de cei care, la fel ca învinsa cursei, Maia Sandu, au vorbit despre limitarea dreptului la vot în diaspora şi alte nereguli. Numai că majoritatea a votat împotrivă, ceea ce poate fi un semnal că alegerea lui Igor Dodon nu este contestată, ci acceptată ca fiind legitimă şi corectă de către majoritatea parlamentară.
Motivul formal al refuzului de a accepta aceste audieri, invocat de democraţi prin vocea speakerului parlamentului, Andrian Candu, e că discutarea unui astfel de subiect înainte de totalizarea scrutinului măcar de către CEC ar fi mult prea grăbită:
continuarea pe europalibera.org
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…