Parlamentul de la Chişinău nu a dat curs unei iniţiative de audiere în parlament a președintei CEC şi ministrului de externe pentru modul cum au organizat votul în diaspora. Propunerea aparţinând liberal-democraţilor a fost avansată pentru că cei doi sunt acuzaţi de candidata învinsă de Igor Dodon în alegerile prezidenţiale că ar fi cauzat lipsirea de dreptul la vot a mii de cetăţeni din afara Republicii Moldova.
Propunerea, dacă ar fi fost acceptată, ar fi însemnat cel mai probabil că majoritatea parlamentară controlată de democraţi împărtăşeşte criticile aduse scrutinului de cei care, la fel ca învinsa cursei, Maia Sandu, au vorbit despre limitarea dreptului la vot în diaspora şi alte nereguli. Numai că majoritatea a votat împotrivă, ceea ce poate fi un semnal că alegerea lui Igor Dodon nu este contestată, ci acceptată ca fiind legitimă şi corectă de către majoritatea parlamentară.
Motivul formal al refuzului de a accepta aceste audieri, invocat de democraţi prin vocea speakerului parlamentului, Andrian Candu, e că discutarea unui astfel de subiect înainte de totalizarea scrutinului măcar de către CEC ar fi mult prea grăbită:
continuarea pe europalibera.org
Cinci incendii în sectorul locativ au fost înregistrate săptămâna precedentă în Orhei, Rezina, Telenești și…
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…