Select your Top Menu from wp menus

Paradisul off-shorurilor Cipru se pregateste sa ceara ajutor financiar

Republica Cipru, care va prelua presedintia Uniunii Europene la 1 iulie, se pregateste sa ceara ajutor financiar pentru salvarea sistemului bancar de la UE, dar si de la Rusia, informeaza AFP.
„Nicosia va solicita Moscovei un imprumut intre 3 si 5 miliarde de euro in aceasta saptamana, dar va cauta saptamana viitoare si asistenta din zona euro pentru salvarea bancilor sale”, a declarat miercuri o sursa diplomatica, sub protectia anonimatului.

Guvernul cipriot nu a confirmat inca informatia, dar a sugerat ca aceasta asistenta ar putea fi primita pana la data de 30 iunie. Acesta este termenul limita pentru recapitalizarea Marfin Bank cu 1,8 miliarde de euro.

Moscova a mai acordat Ciprului un imprumut de 2,5 miliarde de euro, cu care autoritatile au acoperit deficitul bugetului pe 2012.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/paradisul-off-shorurilor-cipru-se-pregateste-sa-ceara-ajutor-financiar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19