Select your Top Menu from wp menus

Papuc şi Botnari nevinovaţi irevocabil în dosarul torturilor din 7 aprilie 2009

Curtea Supremă de Justiție l-a achitat astăzi, 30 iunie, pe Vladimir Botnari, iar Gheorghe Papuc va trebui să achite amendă., scrie Ziarul de Gardă .Pe 19 ianuarie fostul ministru de interne Gheorghe Papuc a fost condamnat de Curtea de Apel Chişinău la 4 ani de închisoare cu executare pentru evenimentele din aprilie 2009. Potrivit mass-media din capitală, un alt înalt responsabil din acea perioadă, comisarul general al mun.Chişinău, a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare. Cei doi au fost achitaţi în 2011 de prima instanţă, iar procurorii au contestat decizia.
Decizia irevocabilă de achitare al lui Papuc vine la mai bine de 6 ani de la tragicele evenimente din aprilie 2009, când protestele tinerilor contra victoriei PCRM în alegeri, au degenerat în violenţe.
În urma acestora au fost devastate clădirile Parlamentului şi Preşedenţiei şi arsă Declaraţia de Independenţă a Republicii. Cel puţin o persoană a fost omorâtă, iar alte zeci au fost maltratate în comisariatele de poliţie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/papuc-si-botnari-nevinovati-irevocabil-in-dosarul-torturilor-din-7-aprilie-2009/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19